14.04.2007 г., 2:04 ч.

Легенда за любовта 

  Поезия
1593 0 4
 

 Легенда за любовта


Пиер: Хей, Съни! Спиш ли? Замълчи и слушай! Не чуваш ли някаква песен? Нещо витае из въздуха като приказно-нежна мъгла.

Всичко заглъхва! Дори песента на щурчето и пръщенето на огъня в огнището за онемели. Ето я пак! Съни, слушай! Колко е омайна! Хей, събуди се, Съни! Чуй песента!!!


Вятърът тихо запява,

някак влюбено мълви,

за моята Съни навява

песен на морски вълни!


Едно момче те обича,

то те сънува в нощта

и във вярност се зарича

на теб и любовта!


Нежни камбанки звънят

под  утринната синева,

каменните пламъци кънтят:

„Обичам те! Ти си моя мечта!"


Това момче ще заплаче

капки утринна роса!

За теб е готово да изплаче

и океан от най-горещата вода!


Славейче мигом запява

за най-нежни милувки!

За теб то довява

от юг най-страстни целувки!


Хей, Съни, събуди се!

Чуй края на песента!

Ти на своето момче заречи се

в най-святото име ЛЮБОВТА !


Съни: О, Пиер! Всичко е удивтелно романтично! Обичам те! Затвори очи и ме целуни! Нека тази нощ бъде наша! 

                                     
 Nick   Dracula

     

© Антон Городецки Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??