30.05.2008 г., 14:04 ч.

Лека жена 

  Поезия » Друга
1761 0 7
 

                                                               Лека жена

 

Захапала цигара като мъж,

от чашата отпива нервно,

червилото и много руж

не ще прикрият силната й бледност.

В живота преживяла - не едно,

прекарва нощите с мъже различни,

сега разглежда двете си ръце

и всичко й е безразлично.

Мъжете в бара като стръв

я гледат със очи горещи

и пожелават младата й плът

и нейната платена нежност.

Но всичко има си цена

във този свят така брутален,

отдала тялото си на нощта,

накрая без душа тя ще остане!

В живота си шанс нямала добър,

била наивна и тъй слаба,

възползвали се много от това,

добила бързо лошата си слава.

Но сигурно във нощите студени,

останала след "работа" сама,

в сърцето и гори копнежът

и тя да изживее любовта.

Очите уморено гледат,

преситени от нощни светлини,

допива чашата и апатично тръгва

със този, който питието й плати!

 

© Мария Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??