Представи си как
ръцете ти се увиват около мен
и ме притискаш силно, като
онзи ден, когато заспах
в ръцете ти.
Спомни си как
клепачите ти натежаваха, бавно,
а аз те молех да будуваш още
минута, защото явно исках
да слушам гласа ти.
Знаеш ли как
толкова много искам да можех
тази вечер да съм до теб,
а не да се тревожа, сама,
докато лицето ти гори.
Ужасно е как
искам да стоя до леглото ти
и да докосвам лекичко
челото ти, докато заспиваш,
а не мога.
Искам да мога тази вечер
да бъда в стаята, където заспиваш
и ти е студено, въпреки топлината,
защото не съм там да те завия
и да те стопля.
Спомни си събота и как
заспа, с лице в косата ми, тогава.
Мисли за това, докато сънят те
завладява бавно и затваряш очи,
толкова уморено.
Скоро пак ще заспя в ръцете ти.
Лека нощ!
© Не В Всички права запазени