Nov 7, 2009, 12:13 AM

Лека нощ 

  Poetry » Love
1048 0 0


Представи си как
ръцете ти се увиват около мен
и ме притискаш силно, като
онзи ден, когато заспах
в ръцете ти.


Спомни си как
клепачите ти натежаваха, бавно,
а аз те молех да будуваш още
минута, защото явно исках
да слушам гласа ти.


Знаеш ли как
толкова много искам да можех
тази вечер да съм до теб,
а не да се тревожа, сама,
докато лицето ти гори.


Ужасно е как
искам да стоя до леглото ти
и да докосвам лекичко
 челото ти, докато заспиваш, 
а не мога.


Искам да мога тази вечер
да бъда в стаята, където заспиваш
 и ти е студено, въпреки топлината,
защото не съм там да те завия
 и да те стопля.


Спомни си събота и как
 заспа, с лице в косата ми, тогава.
 Мисли за това, докато сънят те 
 завладява бавно и затваряш очи, 
толкова уморено.


Скоро пак ще заспя в ръцете ти.
Лека нощ!

© Не В All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??