30.11.2010 г., 21:24 ч.

Лека нощ 

  Поезия » Любовна
660 0 0

Всеки поглед пепелта измива,
всеки допир пали огън в мен,
всяка сричка в мене се попива,
изричана тъй плахо всеки ден.

Замервайки ме всеки път
животът гаден с гадна кал,
аз сещам се за твоя нежен кът,
лицето ти, красиво кат кристал!

Калта не може мен да нарани,
аз нямам тяло, само обич е това,
пред портите на пъкъла дори
ще пея аз за теб и любовта!

Умирайки с дълбока радост,
че някога обичал съм така,
смъртта ще стане младост,
а очите ми - безкрайна синева!

Лека нощ, скъпи другари,
лека нощ, свят горделив,
сутринта мен ще завари
от смърт покосен, но щастлив!

© Любослав Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??