звездици блестят
в лятната вечер.
Между нас
скалите изсичат
криле на орли.
Между нас
сто оки
ракия изтече.
Заспивай!
До теб съм!
Щом ме няма,
боли.
Между нас
е игра,
а прелива
от чувства.
Между нас
пълно с хора.
Те ни чакат
в нощта.
Между нас
има думи.
Лови ги
със устни!
Преглътни като вино!
Заспивай!
Хайде, ела!
Между нас
няма връзка,
каишки, окови.
Между нас
и така, вярвам,
нещичко има.
Заспивай!
и слушай
как чатка
калдъръмът с подкови!
Вран кон процвилва!
Вълшебство.
И знаеш,
че ида!
В сънена
люлка си.
Аз идвам
без време.
Твоя сън
да открадна.
Даже на
бял ден!
Идвам при тебе!
Не хитрувай,
че дремеш!
Хайде,
просто заспивай!
Твоят сън
е за мен.
© Красимир Дяков Всички права запазени