4.12.2016 г., 18:44 ч.

Лека нощ, остани 

  Поезия » Друга
377 0 3

Лека нощ! Ще приспя тишината.
Мило паяче, слушай как спи.
Разкажи за съня на луната
и на всички блестящи звезди.

 

Разкажи как не мога без тебе
в мойта стая, как с теб си шептим
за портрета на Левски и знамето,
как понякога само мълчим...

 

Малко паяче, ти си ми всичко.
Ти си, моя усмивка и плач.
По човешки аз те обичам.
По паяшки, дали обич значи?

 

Мълчиш и плетеш ми въжето
на моите тукашни дни.
Ти приятел си - дадох ти клетва,
щом за първи път се появи.

 

Самотата втъчи ми във нишка.
Против уроки ми я спусни.
Ще издам надеждата с намижка,
но да си с мен продължи.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??