4.11.2020 г., 2:20 ч.

Лека нощ ти желая 

  Поезия » Любовна
320 0 0

Лека нощ ти желая, любима!
Спи в самотното твое легло.
Аз макар и далече от тебе,
над съня ти ще дойда да бдя.
 
Спи, любима, аз вече съм тук!
Любовта си възправям за щит,
кошмарните сънища твои да гоня,
и на сън да си приказно хубава.
 
Спи, любима, сънувай, цветни поляни,
песен на дрозд и слънчеви зайчета.
Или, сънувай пък, морската шир,
писък на чайки край любимия бряг.
 
Преваля нощта, но още е мрак.
Тъй хубава си във съня си-
спокойствие излъчваш някакво,
като в картина на Моне.
 
Спи спокойно, моя любима,
над съня ти оставам да бдя.
И когато отвориш очи теменужни
по целувка на тях ще положа!

 

© Минко Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??