15.04.2005 г., 18:43 ч.

лекарство 

  Поезия
758 0 0

                                 ***

         Аз търся лекарството, което

         да излекува болката ми във сърцето.

         В аптеките го няма – зная...

         Пуста е  малката ми стая.

         И хапчето нежност се нарича,

         целебно е, ако сърце се врича

         на друго за цял един живот:

         две души, тръгнали по брод,

         и който ги отвежда към безкрая

         на нежна радост и сладостна омая...

         Но аптекарят умрял е отдавна вече -

         а ти си толкова, толкова далече.

         Тъй жадуваният хап го няма...

         Има ли го някъде, или е измама?

        

© Валентин Кабакчиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??