26.06.2008 г., 14:51 ч.

Лес 

  Поезия » Друга
531 0 2

          Л  е  с

 

 

 

Крачим ние през леса житейски,

стремейки се да сме със вдигната глава,

а животът брули, блъска ни, поваля

докато, залитайки, се мъчим да сме на крака.

 

Понякога и слънцето изгрява -

през сълзи е усмихнал се тогаз света.

А Човекът - страшно кратък, крехък

казва си: "Най-после и за мене светлина!"

 

Всеки знае, без да се замисля,

че пътят ни е драснат с лекота

от Съдбата със ръка безмилостна и властна,

та няма нищичко случайно на света.

 

В средата на вихрушката е тихо -

има щастие, любов и нежност, топлина...

Да ги уловиш,  да не ги изпуснеш,

ти просто протегни ръка!

© Яна Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??