11.10.2023 г., 16:38 ч.

Лесничееви дела 

  Поезия
143 0 0

Лесничееви дела

 

Трезво в дните Лесничея е определил

Дела най-важни за себе си.

Те важат и за всеки човек друг.

Работата, която за обществото изпълнява.

С наука той се занимава.

Бута и действа, това е дело първо, но единствено не.

 

Второ дело са домовете, в които живее.

Те се нуждаят от поддържане поне.

Градина, дворове.

Идва после  в списъка тоз хоби за ръцете.

Амулети прави - изготвя Лесничея.

За да ги дари на братята по пътя.

Те са "сол" - подкрепа за живота.

 

Четвъртото - това са книгите.

Превежда той от руски скромно.

Не всеки ден, но в ритъм възможен.

Храна за ума. Ура.

Радост, наслада намира той там.

 

Гледа Лесничея сили да има и време

За разходките свои.

За да света опознава, да мисли за него.

Да помага, да наказва, ако е нужно, и да възпитава скромно.

 

Жените - от тях се Лесничея храни по човешки.

Енергия им лее през главите и косите красиви.

 

Упражнения най-различни извършва.

Тялото си поддържа - усъвършенства.

В реките се къпе и облива с вода студена.

Пие кафе, събира трохи радост сред братята хора.

Хлеб пече си сам Лесничея.

 

Хлебът е въпрос важен.

Купува понякога хлеб с квас направен.

Двойно той струва.

Но цената своя заслужава.

Слава на хлеба!

 

Пшеница суха по шепа единична дъвче Лесничея ден всеки почти.

Там се прана-енергия съдържа.

Дух специален за душата.

Мапачо тютюн Лесничея дъвче.

Служи му той за медитация и вдъхновение леко.

 

Използва го не всеки ден.

С интервали от дни различни.

Чай черен пие Лесничея.

Обядва в дни които.

Не всеки ден обядва той.

 

През ден. Не закусва никога.

На айкидо ходи Лесничея.

Да пада се учи, удари да избягва.

На танци ходи също.

Да се научи в ритъм да стъпва.

 

Това са щрихи скромни.

За на Лесничея дни и нощи.

Много пее Лесничея.

Във вариации безбройни - на Велес, на Него самия - слава, слава.

Слънцето почита-поздравява, сутрин.

 

Излиза на двора всяка сутрин Лесничея.

Тояги дървени различни подхвърля и лови.

Бяга, тича леко "гол" и бос напред-назад.

Мотора, мотоциклета разхожда.

Подарен от бащата негов той е.

 

Има навик Лесничея по нещо

Попътно да прави!

Мисли, мисли той.

Стреми се радостен да бъде.

 

Заминалите хора Лесничея слави.

Духове са те, но фактори в живота.

Щом се спъне, ил закачи в нещо.

Знае, че това са те.

Невидими, внимание искат.

Помощ дават - без съмнение.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??