12.01.2004 г., 22:39 ч.

Летен дъжд 

  Поезия
2100 0 2

Летен дъжд

Потрепва тихо с този летен дъжд

в сърцето ми претръпналата рана

и чувам само все един и същ

сподавен вик от недалечна врана.

Пак този грозен вик кънти в мен,

но днес е просто ек на болка стара,

отекнала с онзи дъжд стаен

в струните на нечия китара...

Аз взех за спомен онзи летен ден

дъждът прибрах в очите си под наем

и днес отново е порой в мен -

сърцето ми изплаща вечен заем.

© Зорница Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много добре се е справилр човекар който е писал това стихотворение!!!
  • Не е зле, но можеше и по-добре. Забележките ми са нежелани тък и затова ги преглъщам.
Предложения
: ??:??