На Ангар
"В мен влюбени -
тъй както в тебе аз:
безумно, беззаветно, без взаимност."
Ангар
Лети, лети, поете-птица,
към обетована мечта лети.
Пътуването ти към мен
ще бъде дъъъъълго.
След теб ще бягат
в сто полета - милион бразди.
И къщи със дворове.
Океани, планини...
Големи, черни облаци;
светкавици и урагани-
сто стихии.
Ще бягат те
под милиард звезди...
Помни!
Изключиш ли двигателите си,
ще паднеш.
Но ще ме търсиш ти.
И питаш ме къде?
На дъното на седмото Небе!
Не знаеш как да ме обичаш?!
Вземи със себе си доверие.
Усмивката си,
топлина от длани.
Тъгата си от есента вземи.
И песните си с полъха
на вятър търсени.
Защо крилата ти запърхаха?...
п.п. Мис Друг Свят те целува по челото!
MUZIKA>>> El Condor Pasa
© Латинка-Златна Всички права запазени