2.07.2014 г., 15:32 ч.

Летни неволи 

  Поезия » Хумористична
281 0 0

Докато слънцето се дигне,
живота в утрото спори!
Но пък Вулканът  щом изригне,
не дей ми лятото хвали!

На всички хора аз се чудя,
как се оправят в този ад!
Как имат сили да се трудят,
да хранят този скапан свят!

Да влачат тежката верига,
щом жегата ги сполети,
да возят в сбрицана талига,
това което се роди!

На вънка аз щом си покажа,
очаквам всякакви беди,
и ужас ме обхваща даже,
щом злото слънце ме следи!
09.06.2014г. Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??