Виж, една вълна - щастливка,
рошла, с палава усмивка
с много обич те прегръща
и в морето пак се връща!
После с други се разлива
и брега с любов приспиват,
той сънува уморен
ласките им ден след ден.
А когато се събуди,
дълго-дълго им се чуди,
все си шепнат и бърборят -
нямат ли за миг умора.
© Валка Всички права запазени