Летният Созопол
Град избран от боговете,
да го обсипят с благодат,
за да е жив през вековете,
с неповторимия си арт.
Вечер бризчето подухва,
гони белите вълни,
горе месецът подбутва,
свод обсипан със звезди.
Къщичките подредени,
като гъбки на поляна,
а пък морските сирени,
пак танцуват на пристана.
Уличките пъстри, цветни,
с витаещ дух от древността,
звучат наоколо и песни,
за живот и младостта.
Сигурно Нептун е казал,
тук да построят града,
после във морето влязъл,
но оставил ни следа.
2022г. SRG
© Стойко Георгиев Всички права запазени