19.02.2021 г., 14:04 ч.

Левски 

  Поезия » Гражданска
231 0 0

От портрета мъдро ни гледа,

възвишени добродетели ни завеща.

Не постигна над тирана победа,

но светлина озари на робството нощта.

 

Хората от народа светец го наричаха,

че им показа пътя към свободата.

Те него силно го обичаха,

едничък шанс им бе борбата.

 

Потисниците отнеха му живота,

но и от смърт не се уплаши дори

и като Христос на Голгота

спасение ни той дари!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??