3.09.2009 г., 15:14 ч.

Лицето и очите на жената 

  Поезия » Бели стихове
1033 0 2

За жената лицето власт ли е,

или властни са само очите,

стаили в себе си щастие,

или скрили болка в гърдите?

 

Лицето ли с образ говори,

или думи изричат само очите,

пораждащи любовта в сърцата,

или разпалващи огнище в душата?

 

Лице на мрачно двувластие,

или силата на сълзите в очите,

воини безпощадни разпалва,

или майчина нежност дарява?

 

Дали лицето е само украса,

или очите са тази нагласа,

излъчваща обич прекрасна,

или непоколебима омраза?

 

А може би лицето е мечтите,

или таен проблясък в очите,

разнолика форма му дават,

или чувства и мисли изразява?

 

Лицето ли ще помним тогава,

или пак ще търсим очите,

когато изчезнат от мислите,

или блуждаещ спомен оставят?

© Йордан Малинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Ще помня вечно тези зелени очи,
    които говорят по-нежно от устните,
    плачат, когато мен ме боли,
    изгарят от страст и желание."

    Очите не се забравят никога,в тях са скрити отговорите на всички наши въпроси.Поздрави за стиха
  • Може ли някой да се похвали, че е разгадал жените?
Предложения
: ??:??