20.02.2007 г., 6:33 ч.

лицето в огледалото 

  Поезия
668 0 2
Лицето в огледалото ме гледа 
                                     и наднича ми в душата,
краде  от    мен     с     усмивката    си    тъгата.

Лицето  в   огледалото       ме     гледа
                                                               и мълчи,
чака ме да мигна,   за да   погледне
                                                            настрани.

Стрелките са замръзнали и махалото
                                                              е спряло,
от огледалото надничат две очи, без капка
                                                                      бяло.
Мислите      отлитат    някъде,    пресичат    се,
следвам   ги  с   протегнати     напред    ръце...


  (Написах го веднъж преди три години,
когато бях...)

© Йордан Серафимов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??