Годините бързо се нижат
и времето пак отлетя -
нито секунда не чака,
нито за миг не се спря.
Днес си безкрайно нещастен,
а утре - безумно щастлив.
После пък чудиш се как ли
останал си читав и жив.
Животът - безбрежна пътека
изглежда просторен и дълъг,
но всъщност изгубиш ли мярка
така неусетно ще сбъркаш.
Минават си множество месеци,
и седмици, дни, часове.
Накрая се питаш "Това аз ли съм?"
Продължаваш - дългът те зове.
11.1997
© Хел Всички права запазени