18.03.2022 г., 10:54 ч.

Пролетната дама 

  Поезия » Пейзажна, Философска
272 0 0

Пролетната дама

 

Буря се вихри, трещя, вилня,

цяла нощ силен дъжд валеше.

Пчеличка жужи поема на сутринта,

старата липа отпред, свежа беше.

 

Сумрачни слънчеви лъчи галят прозорци

и на петрикор мирише. 

За мен така изглежда пролетта

и този миг в сърцето ми ще се запише.

 

Когато навън е като в сън красиво

ще усетя на топлината близостта,

когато доловя лекия цветен аромат,

ще избяга всичката зимна сивота.

 

Тогава ще седна отпред с чаша липов чай,

и на пчелата нежно ще промълвя:

бъди добра и пролет ме наричай, 

аз като нея от любов туптя.

 

На липата обещание съкровено дай,

всяка пролет внимание да ѝ обръщаш

милват се нежните цветчета в този чай,

и ти така все да я прегръщаш.

 

Дори когато някой ден вече ме няма

и в нищото се запилея, 

аз завинаги ще си остана пролетната дама,

и в сърцето на липовите клонки ще заживея. 

 

2020 г.

© Гергана Карабельова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??