16.06.2013 г., 11:06 ч.

Липов чай 

  Поезия » Пейзажна
409 0 3

На Маги

 

Юнско слънце се усмихна

и раздвижи рой пчели.

Глъчката в липата стихна -

падат слънчеви стрели.

 

Малък облак над липата

се разплака от тъга.

Хвърли дъжд, като с лопата,

под небесната дъга.

 

После облакът олекна

и изчезна, като дим.

Липовият цвят омекна,

но остана невредим.

 

И се върнаха пчелите

по изпитан обичай.

Зажаднели им устите...

Пиха топъл липов чай.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??