22.03.2009 г., 21:44 ч.

Лирична душа 

  Поезия » Друга
936 0 2

Лирична душа

 

Бях лирична…

Бях с душа…

но времето отне ми

всичко това.

Бях с надежда…

Вярвах в любовта…

но в живота ми

угасиха и последната искра.

Няма пламък,

няма топлина,

няма я усмивката,

няма светлина във мрака…

 

Лиричната душа бори се

с потъпканата от обиди

тъжна и жалка реалност.

Красотата й увяхна

в изстиналото откъм чувства тяло.

Лиричната душа безсилна е

пред болното ридание.

Пред протегнатите

към празен хоризонт ръце.

Лиричната душа умря.

 

 

 

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??