Музикален инструмент избра си Лиска,
в оркестъра ще бъде тя флейтистка.
Флейтата е лека, лесно се надува,
дългоопашатка знае да хитрува.
Вижте Лиска с каква прическа,
изпълнява важно, важно буралеска!
Ала най-обича пиле да похапне,
може за минутка да го лапне!
Ясно, с тази нейна лакомия
по-добре да сготви пилешка яхния.
Не на флейта, а да свири на точилка,
да препаше кухненска престилка!
© Иван Иванов Всички права запазени