13.06.2019 г., 11:33 ч.  

Листа от черница 

  Поезия » Друга
255 4 3

Тези жълти черничеви лѝсти

в късна есен до наш'та врата.

Тихо капят - мъниста златисти

и постилат килим пред дома.

 

Бурен вятър сърдито ги гони,

разпилява на всички страни.

Дъжд нечакан сънливо се рони

и вали, и вали, и вали...

 

Тези златни черничеви лѝсти

в късна есен над родна земя.

Тихо капят в моите мисли

и ме водят натам, към дома.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Розали, DPP, Мариана, Красимира, Ангелче!
  • Тихо капят - мъниста златисти и постилат килим към дома.
  • Интересна аналогия и много лирично.
Предложения
: ??:??