19.10.2011 г., 11:32 ч.

Листопад 

  Поезия » Философска
430 0 4

„Листопад“

 

по Решат Нури Гюнтекин

 

Болезнено реална -

в плен на онзи миг.

Сълзи несподелени...

глухо шепнат стих.

Изгубена и дръзка,

и смела, но сама,

вихрушка разпилява

  спомен от мечта.

Болка днес докосва

всички сетива.

В пламъка догарят

отломки от нощта.

Бягството е изход

само от света,

но къде ли ще се скриеш

от своята съдба?

Болезнено греховна

е вече любовта.

Завист и обида

вледеняват в миг кръвта.

 В къща без усмивки

няма и искрица.

А болката пулсира

в удар от плесница.

Щастие ли просиш

в празните надежди,

 или пак ще се преструваш,

кротко сключил вежди?

 Мечтата ти погреба

всеки миг от вечността,

но присъда от решетки

заключи днес страстта!

 

 

17.02.2010 година.

Шумен

© Галена Върбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ви благодаря за подкрепата. Ще се боря да пиша по- весели стихотворения.
  • Красиво е, а е толкова тъжно... Усетих! Поздрав, велеколепен стих!!
  • Тъжно е, защото и светът понякога е тъжен. Обичаме, мразим, погубваме, просим, а накрая пак търсим. И защо... и ние не знам.
  • Много тъжно...не губи надежда!Поздрав!
Предложения
: ??:??