6.08.2008 г., 17:15 ч.

Листопад на спомените 

  Поезия » Любовна
790 0 3

            Пада, отронва се едно листо,

            вече пожълтяло, вече остаряло.

            Пада и пита се защо

            толкоз младо е ослепяло.

 

            Пада второ, само с въздишка.

            Спомен отива си заедно с него под ръка.

             Гледам ги сякаш прочетена книжка -

             отиват прах при прахта.

 

              Земята ги вика там да погустуват,

              при нея да отидат на почивка.

              И с мен тихичко да се сбогуват,

               да се отронят от моето сърце

               и да оставят белег в нечии ръце...

© Брияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • На мен също ми харесва. От една страна, защото напоследък само спомени ми се въртят в главата, а от друга - стиха е много хубав!
  • Харесва ми.
  • Аз спирам вече, защото се ядосах и то много! Е, ако това е целта на поставящите двойки без обосновка, постигнахте я! Няма какво повече да добавя.
Предложения
: ??:??