5.02.2024 г., 10:52 ч.

Логика 

  Поезия » Хумористична
242 1 4

Изчезна на село́то бика!

Кога, къде, ма как, защо?

А кмета всички ни привика

във кръчмата на по едно.

И вика: „Даскале, кажи ми,

нали си много окумуш,

кой тази мерзост причини ни,

от логика отбираш уж.“

„Не вярвам да е от село́то,

а от съседното, тогаз

по логика на естеството

е онзи техен … педер*ас.

 

Намерихме го на пазара

току на края на града,

изяде няколко шамара

и го заведохме в съда.

А съдията ни изгледа

със потрес и със малко страх:

„Какво е театро туй, говеда,

или пък цирк, не разбрах?“

„При теб дошли сме да осъдим

тоз бикокра́дец  - педер*с!“

„За тези етикети – пъдим!

Във този съд решавам АЗ!

 

А доказателствата де са

за туй в което е вине́н?“

„Установено е с процеса

на чиста логика от мен.“

„О, този метод се подлага

на малък тест, не на шега,

кажи ми тук, сега, веднага

що в таз кутия аз държа?“

 

„По логиката ми понятна,

що си решил да провериш,

във таз кутия, тъй квадратна,

ти нещо кръгло ще държиш.

А щом е кръгло, то се знае

е и оранжево на цвят

и май на цитруси ухае,

таз дето в Гърция растат.

Та тъй, по моята система,

навярно пак ще съм познал,

със логика реших проблема

и там държиш ти – Портокал!“

 

А съдията се кокори

и най-внезапно пребледня,

кутията с ръка отвори,

настана гробна тишина.

На екзалтацията в пика

погледна вътре, после нас

той на затворника извика:

„Какво направи с бика … педер*с?“

© Веселин Банков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Да се посмеем заедно »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??