26.03.2021 г., 23:17 ч.

Локдаун 

  Поезия » Хумористична
997 0 4

Локдаун

 

Маски. Каски. И противогаз.

Коридор зелен. Вечерен час.

Ресторанти, барове? Сакън!

Никакво излизане навън!

 

За училището забрави!

Сядай и с компютъра учи!

Туй дистанционно обучение

предизвиква мъничко съмнение,

 

 

щото иначе ще си във клас

и ще учиш всеки следващ час.

Щеш, не щеш училище това е!

А сега какво е? Дявол знае!

 

Всяка нощ си лягаш във кревата

и посягаш нежно към жената.

Тя те блъска! Почва да крещи:

не! Не може! Маската сложи!

 

Сексът вече не е секс дори!

Щом ти казват „маската сложи“

все едно е секс с презерватив!

Е, и с маската ще съм щастлив!

 

Лошо! Лошо! Няма накъде!

Всяка сутрин казват, че сме зле!

Тази нощ са толкова умрели.

Още толкова са оздравели!

 

А ваксината дали помага?

Вируса ще гътне ли веднага?

Ваксиниран! Хоп, и дал фира!

Нееее! Ваксината си е добра!

 

Но ефекти имало странични!

Следствията после са вторични!

Без да искаш оцеляваш пак!

Учени се чудят - ама как?

 

Как ли? Сутрин глътнеш бързо две!

Не по сто! А две по петдесет!

Ако ги събереш във едно

и ще станат два пъти по сто!

 

После на обяд се ваксинирай!

Вечерта с ваксината не спирай!

Най-добра ваксина е това!

Другото е само парлама!

 

Не ти Пафйзер, Астра и Зенека,

двете правени са за човека.

Но ракията си е една!

Най-добра ваксина си е тя!

 

25.03.2021 г.

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Приветствам бурно мъдрото откритие.
    (за Гинес даже бих го номинирала.)
    Спестява време, здравето, парите.
    Сега отивам да се ваксинирам.
  • - Локдаун или нокдаун - туй е въпросът!
    Каза Хамлет, па влезе в чата да пише стихове за душата
  • С коктейл от две "ваксини" всичко ще ни мине
  • Ракията поне е натурална, а не гмо генна терапия като ваксините.
Предложения
: ??:??