23.09.2008 г., 11:22 ч.

Лолита 

  Поезия
1353 0 8

Ах, Музо, не пей - замълчи!

С хули за мен недей говори.

Аз може и грешник да съм,

но грехът ми роден е от най-страстния сън.

От него се будя облян в сладки мечти,

както не можеш зарадва ме ти.

Ти си грозна, безвкусна,

глупава и много гнусна.

Чистотата ти ме отвращава

и на грешника в мен мира не дава!

Но тя... единствена моя...

да я направя своя... само в съня

наяве не ще я удържа.

Тя! Непокорната и властна,

млада нимфетка сладострастна,

с устни по-фини от шоколад

тя... малък е Рай и огромен е Ад!

Ще ме погуби или вече го направи,

ще ме изгори или вече ме опари.

Не знам!

Защо ми е да научавам!?

Доброто си само и давам,

в грях да го превърне

и тогава да го върне,

да се слеят в едно

дух, душа и тяло!

... Не стана!... Уви...

грехът ми отново се сви.

И само ти, Музо, остана до мен,

затова съм от тебе така отвратен.

А нимфетката нежна

с прическа небрежна

се усмихва лукав0

от своя малък олтар

и аз разбирам изцяло

роб съм, а не господар!

Дано ми дари прашец от своето сияние

или грубо подхвърлено благоухание.

А тя... си седи

ни зло, ни добро видяла.

Не мърда - мълчи

на чужди ръце се вече предала.

Аз, глупакът, й вярвах

милвах косите, цветя подарявах.

Останах самичък с корона от изсъхнали надежди,

с немито лице и сключени вежди!

Една бе тя -

смисъл на цяло безсмислие -

още момиче, но с вкус на жена.

Признавам!

Изгубих я от мъжко лекомислие.

Гледа ли, гледа...

и кима с глава,

а на мен ми остана само това

да разказвам за нея и да я нямам,

да страдам по нея и съжалявам,

че косите й галят по-груби ръце

и друго е вече нимфетското, нежно сърце!

© Никой Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Иха! Човече, супер добре пишеш, тази емоция , тия чувства преливат, преливат и не се спират, страхотно е! Невероятна творба!
  • Една бе тя -

    смисъл на цяло безсмислие -

    още момиче, но с вкус на жена.

    Сладко-горчиво страдание, нали?
  • Стархотно е...много чувсвтвено
  • Тя! Непокорната и властна,
    млада нимфетка сладострастна,
    с устни по-фини от шоколад
    тя... малък е Рай и огромен е Ад!
    Ще ме погуби или вече го направи,
    ще ме изгори или вече ме опари.

    Браво!Страхотно е!Наистина имаш талант,пишеш много емоционални и силни стихове =)
  • Колко е красиво! Хареса ми всеки ред! Носи толкова силна емоция... Възхитена съм, Ники, браво!
  • много хубаво...а си още толкова млад...
  • Харесвам искрените стихотворения Усетих емоцията
  • Сиянието на Лювовта...Дори и не винаги с нас - това е Любов!
    Прекрасен стих!Поздрави!
Предложения
: ??:??