17.09.2004 г., 15:14 ч.

Лошо 

  Поезия
1009 0 0
Лошо е, когато чакаш,
лошо е, ако си сам,
лошо е, когато сякаш
не си във бъдещето взрян!

Лошо е, когато мразиш,
лошо е, ако си груб,
лошо е, когато пазиш
спомен лош за някой друг!

Лошо е, когато губиш,
лошо е, ако си в плен,
лошо е и да се будиш
рано сутрин всеки ден!

Лошо е, когато ти се плаче,
лошо е, когато те боли,
лошо е все пак обаче
огън в теб да не гори!

Лошо е и да презираш,
лошо е да си презрян,
лошо е да се намираш
много често неразбран!

Лошо е, когато знаеш,
че лош ще е за теб деня,
лошо е, ако се каеш
и проклинаш ти света...
24.05.1998г (в казармата)

© Пламен Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??