9.05.2012 г., 18:44 ч.

Лошо ли е да крадеш 

  Поезия
580 0 3

                                             Лошо ли е да крадеш 

 

 

                    "Лошо ли е да крадеш?" - ако попитам,

                    веднага с пръст ще ме посочат

                    и без дори да се замислят,

                    за престъпник зъл ще ме нарочат.

                    Ще ме осъдят още във зародиш,

                    ще странят от мен и ще ме хулят,

                    дори "безгрешници" ще се намерят,

                    които с камъни да ме замерят.

                    За да сме наясно с тези,

                    които вече във ръцете

                    са взели камък тежки

                    до корена на някой цвете,

                    ще кажа "Да, крадец съм.

                    Крада от всеки ден по малко,

                    крада от тези преди мене,

                    а вие ако не крадете - жалко.

                    Не искам аз да позволявам

                    на живота да краде от мене,

                    крада със шепи аз от него,

                    крада, защото няма време.

 

                   

                    Когато дойде моят ден, не искам

                    от тук бедняк да си замина,

                    аз искам със последния си залез

                    от тук богат да си отида.

 

 

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??