11.03.2011 г., 19:14 ч.

Лошо време 

  Поезия » Любовна
609 0 1

 

"Лошо време"



Разминахме се с очи,

аз и един спомен оцелял.

Не е проблем, но уви,

в тях моят облак ослепял

започна да ръми.

 

Валя,

валя,

вали.

 

Подминах се с настинки,

довчера втрисали ме цяла.

Не е проблем, нали,

в тези хронични времена

все от нещо да боли.

 

Нали,

нали ръми.

 

Разминах се с душата си,

останала на онзи тъмен ъгъл.

Не бе проблем, дали

аз твърде дълго я изчаках

на сухо, под клепачи.

 

Нали валя,

     вали.

 

Проскърца нещо в мене,

сърцето вратичката отвори.

Не е проблем, кажете?

Обичаш изведро, но може ли

без ключ, таванът протече.

 

Tyп-туп,

кап-кап,

  и тук, и тук...

 

 



© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??