Любима!
Не разбирам, аз, днешните любови!
Ни сърце влагат, ни се борят.
Лъжят, мамят се.... Отрови!
Връзките им, с хиляди.. отвори!
Сега, на среща канят те направо у дома,
и бъркат желанието с любовта.
Сега, цветята не са на мода,
ако не я заведеш в мола.
В днешно време,
мъж не си,
ако пред приятелите си,
не я изложиш ти.
А, жената е корава,
и вечно,
смята се за права!
Един на друг не си споделят,
и браковете си, те отменят.
Никой на никого не прощава,
а вместо това, обича да наранява!
Обиждат, удрят... тровят,
Вместо, да седнат и да поговорят!
Не разбирам,
аз днешната любов,
и за нея, не съм готов!
Мими Великова
22.10.2020г.
© Мими Великова Всички права запазени