15.09.2012 г., 3:43 ч.

Ловци на звезди 

  Поезия
902 0 7

Някога ловях светулки в шепи.

Потна и задъхана танцувах.

Ти звезди ловеше от небето.

После в тъмнината се целувахме.

 

Тихичко ни свиреха щурците.

Кичур от косата ми те галеше.

Лятото в ръцете ни се вплиташе.

Фойерверки вятърът ни палеше.

 

Днес ловя кюфтета от тигана.

Ти ловиш звезди с дистанционното.

Капчица вълшебство не остана.

Любовта е все телевизионна.

 

Вчера дъщеря ни се завърна

късно и с разрошена косичка.

Светлина от шепите и пръсна -

след светулки и звезди бе тичала.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??