Ловец и сърна
В сърцето на гората тупти сърцето на сърна.
Шубраци гъсти и усойни заграждат й дома.
Познати гласове огласят всеки дол и вършец.
Ослушват се с нея заек, славей и щурец.
Отвън, от чужд ще бъде трудно да се скрие
разказвано от триста басни пътеводство.
Всеки сам ще си плати потребното, като ловец,
и не като отнеме, а като раздаде оръжие.
© Мария Всички права запазени