19.03.2017 г., 17:30 ч.

Луди млади 

  Поезия » Свободен стих
527 2 1

Изпълнени са с надежда

и окрилени са с мечти,

тъй борбени са, тъй са смели,

подгонили са своите дни.

 

И старите изглеждат смешни,

 застанали са там до тях,

и спомените най-метежни

нахлуват пак, отново в грях.

 

Те луди са и са и млади,

и вярват, и стъпват вред.

Светът полека се забавя,

замисля се той, тъй, да спре.

 

Да си останат все такива,

побегнали в своя век,

но младостта си веч отива,

 остава бумтежът напред.

© Анелия Станева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Анелия,потърси по приемлива дума,вместо"бумтежът".Останалото е хубаво.Приятелски поздрави!😘
Предложения
: ??:??