4.10.2006 г., 0:28 ч.

Лудите 

  Поезия
623 0 9

Лудите са
непораснали деца.
Памет детска.
Детски поглед.
Те рисуват слънчица
и измръзнали врабчета топлят.
Те сънуват хвърчила,
пеперуди шарени,
но вместо това
удари шамарени
среща лудостта!
Погледи враждебни
и заключени души!
И-сами-
линеят.
Гаснат като свещ-
тънички и нежни.
А ако им подадеш цветенце,
а ако им подадеш
шепа топли въглени,
те до гроб във теб
ще останат влюбени,
те до гроб
ще са ти признателни.

Не сънуват хляб,
а приятели.

© Румена Румена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??