6.02.2022 г., 13:47 ч.

Лудо вино 

  Поезия » Любовна, Друга
484 4 9

Вървя сред лехите, искам да те зърна.

Мечтая да срещна незнайно любовта.

Очаквам мига, с любов да те прегърна.

Да изпием чаша вино на младостта.

 

На Свети Трифон клонки аз ще зарежа

в чест на бог Дионис чаша вино да изпия,

неудачите в живота да отрежа,

глас божествен искам в песен звучна да извия.

 

Да бъде любовта ни искрена, лъчиста

лудо вино да изпием с усмивка.

Да усетиш дъха на душата ми чиста

и да вдигнем тост с напитката пивка.

 

По дълъг път вече вървя без умора.

Изпих много пенлив пелин и горчивка.

Аз искам ти да си моята опора,

живот като шампанско, без мътилка.

 

Чаша руйно вино нека да изпием –

двама щастието пълно да ни опияни.

Тъгата с радост аз искам да надвием.

Любов навеки нека да ни заплени.

© Виктория Милчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??