Какво си се втренчила в мене?
Какво все ме следиш?
Нали, щом се съмне,
ще отидеш да спиш?
Тогава ще се развихря!
Как ще ме спреш?
Денем е моето време!
Трябва да го разбереш!
Денем се вихря на воля!
Нощем съм кротка! В покой!
Денем неспирно глаголя!
Нощем се гушкам в любимия мой!
Хей! Да не би да ми го искаш?
Не си го помисляй даже!
Може да си небесна царица,
но, той ще ти откаже!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени