6.11.2019 г., 21:42 ч.

Лунаристично 

  Поезия » Друга
474 0 1

Луната днес не беше цяла.
Навъсено надничаше, безгласна.
Едната ѝ страна - почти лилава,
а другата прекрасна.

Дали звездите са ѝ скучни?
Пък може роклята да стиска.
А може облаци памучни
да скриват я и да се кискат!

Засмей се - утре ще си пълна.
Ще светиш в истински разкош!
Звезди и облаци безмълвно
ще зяпат в тебе цяла нощ!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??