Щом нощта настъпи,
показва се луната.
Лежи тя сред звездите
и чака с нас зората.
Не се бойте, дечица,
луната щом изгрее,
нощта - тъмна и страшна,
като ден ще се засмее.
Заедно с луната
звездите също греят,
търкалят се в небето
и весело се смеят.
А щом небето се избистри,
и слънцето ще се покаже,
ще свети то като луната,
чудна приказка ще ви разкаже.
© Кристина Всички права запазени