2.04.2022 г., 8:54 ч.

Лунен страж 

  Поезия » Пейзажна
257 0 0

Ако Господ не съзида къщата, напразно ще се трудят строителите ù;

ако Господ не опази града, напразно ще бди стражата.

                                                                                      Псалом 126

 

От синьо идва здрачът

и в тъмно си отива.

Напразно бди пазачът

на сливата ронлива.

Безмълвно клони плачат

за младостта си дива.

На ранина пазачът

под сливата заспива.

 

Зора зори,

в косите злачни –

отронен цвят на слива.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=c809p4oNLqo

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??