7.03.2015 г., 12:16 ч.

Лунна любов 

  Поезия » Любовна
639 0 0

Луната, усмихната, погледна земята.

Тъмнината, прозрачна, беше за нея.

Запя свойта песен, все недопята.

Тъй, както никой това не умее.

 

За влюбени двойки, под стари дървета.

За старци усмихнати, макар и немощни.

За майка сама, останала клета,

как моли се Богу, в тъмните нощи.

 

За горските твари. И за цветята.

За скали и дървета. За реки, езера.

За игрите лудешки през деня, на децата.

Лунната песен за любовта!

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??