19.08.2011 г., 14:58 ч.

Лунно момиче 

  Поезия » Друга
811 0 4

Ето ме и мен - детето на Нощта

загубило следите, отрекло суета...

в краката ти, подобно птиче,

търси ласка и проклина таз съдба,

която ме обрече на дни без светлина,

на нощи пълни с тишина...

 

Ето ме и мен - Лунното момиче,

през вековете студни протегнало ръка -

не моля, не отричам, не търся любовта.

Сърцето ми - от камъни градина -

не ще посрещне пролетта...

 

Тук слънце не прониква и не никне тук трева. 

Тук само камъните сиви проблясват в лунна светлина.

Тук черни пясъци покриват с леден блясък всяка топлина.

Тук мечти загиват, недокоснали сърца.

Тук една самотна роза листи тръни, не листа.

Тук във мрака свилен гние красота.

 

Аз вървя през таз градина, аз вървя, 

а пътят все завива и завива и крещя,

че само тази майка мила ми остана на света, 

че само нея имам - сребърна Луна.

© Виктория Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • лунното момиче, което носи и дарява светлина...
    много ми е близко, много ми допадна...
    Виктория,най-сърдечно..
  • Лунно момиче, сърцето ти ще докосне пролетта, защото има, има много светлина в душата ти още...
  • ... нежна е Нощта... дори и в най-мрачното подземие с криле на прилеп ще достигне... и ще ти нарисува светлина, която до небето да те вдигне...
  • Здравей,лунно момиче-дете на нощта,стихът ти привлича и ми въздейства сега.И аз съм вървяла през тази градина,и аз съм крещяла,пък даже и виех.
Предложения
: ??:??