28.02.2012 г., 12:38 ч.

Лунното момиче 

  Поезия » Друга
509 0 0

Къде е лунното момиче,

което пееше

в полето от глухарчета?

Което криеше се

в борова горичка,

което се усмихваше

под пъстрия чадър?

 

Къде е лунното момиче,

пребродило тунела на съня си,

преджапало морето на страха си,

пребягало на суетата маратона

(макар последно, може би)?

 

Къде е лунното момиче,

изкатерило се по дъгата,

излетяло в здрача като пеперуда,

преплувало фиордите  о т в ъ д ?

Къде е лунното момиче,

изгубило дирите си в Млечния път?

 

Дали не е това във огледалото,

следящо ме с очите си - комети?

© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??