26.02.2021 г., 11:15 ч.

Лятна Жар 

  Поезия » Пейзажна
453 2 2

Лято слънчево, зелено,

с пълни златни класове,

със простор безкраен, ясен,

и с безоблачно небе.

 

В летният тъй тих следобед,

сипеш жар, надлъж и шир,

с пръсти огнени погалва,

Слънчо голия баир.

 

Бръм на пъргава пчелица,

реже въздуха горещ,

сякаш че светът заспал е,

в тази лятна пещ.

 

Даже вира не бълбука,

весело като преди,

във земята надълбоко,

скрил е хладни си води.

 

В залеза оранжев, огнен,

шумва вятър във листата, 

идва вечер на прохлада,

със въздишки край реката.

© Ивета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??