26.04.2021 г., 22:56 ч.  

Лятна нощ край нас настъпва... ( дует ) 

  Поезия » Любовна
638 3 10

Contessa ( Светла Асенова ) и Agferdousi65 ( Асенчо Грудев )

 

С: Лятна нощ край нас настъпва,

     пак пред мен си тъй припрян!

     Мойта гръд в тих свян потръпва,

     скрита съм зад зид с бръшлян!

 

А: Но защо се криеш, мила?

     Идвам аз при теб с любов!

     Най- прекрасна си и сила

     пали в мене твоя зов!

 

С: Сноп лъчи към мен напира,

     взорът твой в захлас блести!

     Тъй от страст дъхът ми спира,

     падат с шепот рой звезди!

 

А: През гори и през морета

     все към теб бях устремен!

     Ах, сред тъмната несрета

     чувствена ела при мен!

 

С: В миг една тъга прозира,

     знам - ще бъда само блян!

     Длан дланта едва намира,

     в лунна скръб си цял огрян!

 

А: Тъкмо те докосвам леко

     и изчезваш сякаш ти!

     Близо си ми и далеко -

     горест моя и мечти!

 

С: В твоя сън обаче, скъпи,

     всяка нощ ще идвам аз!

     С нежен глас и с тихи стъпки - 

     дух с тиара от елмаз!

 

А: Ти вълшебница сияйна

     си в Морфеевия свят

     и разкриваш чудна тайна

     в необятна благодат!

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??