29.08.2023 г., 16:28 ч.

Лятна песен 

  Поезия » Философска
171 0 0

Песен за лято, песен за дъжд

вече съм писал и то не веднъж.

Писах за всичко във този свят,

но съм в колиба, а не във палат.

 

Писах с омайни, нежни слова

писах със страст...и какво от това?

Пламенно свалях небесни звезди,

по тях се подведе даже и ти.

 

А ти не разбра тайният знак

и ме заклещи в мъчителен брак.

Яд и омраза бушуват във мен,

за съжаление, в тежък съм плен.

 

Пред теб що се правих аз на поет?

Сега съм нещастен, скръбен и клет.

Да бях ти казал със леден глас:

,,Не ще се получи, върви си у вас!"

 

А то какво стана-сън не ме хваща,

че и спокойствие Бог не ми праща.

Май ще остана с тебе до гроб.

Тъй е, кога си на словото роб!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??