2.07.2020 г., 11:30 ч.

Лятна вечер...2 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
523 0 1

Лятна вечер...2

 

Един Далечен вихър

премина жизнерад

и над Земята тихо

повея с летен хлад...

 

И с аромат разкошен

на билки и треви

отмина полунощен,

но нежност прояви...

 

В небето сви грижовно

към първата звезда

и върна се любовно

във птичите гнезда...

 

Разбуди и певците

чаровни на нощта,

защото без щурците

все тъжна си е тя...

 

...Тъй много вихри виха

след гаснещия ден,

че даже оня вихър

затихна уморен...

 

А от звездите вече

пристъпи нов „играч--

изящна лятна вечер

с крила от синкав здрач...

 

... Върви едно момиче,

протяга ми ръка

и в здрача то прилича

на приказно сега...

 

Но приказка коя  ли

в нощта да избера́,

понеже тъй реални

люлее то бедра?...

 

Поприказно от всичко

разказвано до днес:

бе моето момиче

изваяно с финес...

 

Със роклята му цветна

бе вятър заиграл,

косата си отметна

то в палав ритуал,

 

ветрилно я разпръсна

по обли раменѐ

и мисъл земетръсна

моментно ме обзе...

 

Онази мисъл вечна

щом срещне мъж жена,

в  такава чудна вечер

при звездна светлина...

 

И то със много грация

и чар ми омиля́ –

вълни от гравитация

когато разпиля...

 

Една звезда политна

с привет от Вечността...

Луната любопитна

надникна във нощта...

 

... А изведнъж китара

в далечен лес елхóв,

проплака от: невярата

в Човешката любов,

 

че нейде сред дърветата

на приказния лес,

с китарите, поетите,

се лутат и до днес...

 

Защото вечер винаги

те чувстват Вечността

и струни са веригите

безумни на страстта...

     

        *   *   *   *

... А още и понеже

изгрее ли Луна:

– мъжете в порив нежен

мечтаят за Жена!...                 

 

02.07.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??